پس از حملهی تهاجمی هراس افگنان بر مکتب زیر ادارهی ارتش پاکستان در شهر پیشاور مقامهای ایالت خیبرپشتون خواه پاکستان برای پناهجویان افغان در این ایالت یک ماه مهلت داد تا این منطقه را ترک کنند.
مشتاق غنی سخنگوی ایالت خیبرپشتون خواه میگوید: "ما تصمیم گرفتیم تا پناهجویان افغان را به طور عاجل از مناطق شهری اخراج کنیم. کابینهی ایالتی تصمیم گرفته است تا در مدت ۳۰ روز این پناهجویان اخراج شوند".
وی ادامه داد: "وقت آن رسیده است که حکومت مرکزی پاکستان برای بیرون کردن پناهجویان افغان اقدامات جدی را روی دست گیرند."
سخنگوی ایالت خیبر پشتون خواه پاکستان پناهجویان افغان در این کشور را برای حکومت پاکستان مشکل میداند و میگوید که آنان باید به کشورشان برگردند.
وی در ادامه گفت: "سئوال اینجاست که در افغانستان انتخابات برگذار میشود، کارهای دیگر انجام میشود پس چرا پناهجویان افغان تمامی عمر باج سر ما باشد؟ آنان چرا به کشورشان نمیروند؟ ما هزاران مشکل داریم که یکی از آنان پناهجویان افغان است پس آنان باید به کشورشان بروند."
هشدار مقامهای ایالتی خیبر پشتون خواه پناهجویان افغان را نگران ساخته است و آنان از حکومت وحدت ملی میخواهند که زمینهی بازگشت آنان را به کشورشان فراهم سازند.
میا خیل یکی از پناهجویان افغان در پیشاور در این باره گفت: "رفتن ما از اینجا در مهلتی که برای ما داده شده امکان پذیر نیست، چرا که از یک طرف زمستان است و از سوی دیگر کسانی که بیشتر از یک دهه در پاکستان زندهگی کردهاند برایشان مشکل خواهد بود تا تمامی حسابهایشان را در یک ماه گردآوری کنند".
حبیبالله دیگر پناهجوی افغان در پیشاور گفت: "حالا زمستان است و ما در افغانستان خانه نداریم و ترک اینجا در این مهلت برای ما امکان پذیر نیست و ما از مقامهای افغانستان میخواهیم تا به این مشکل ما رسیدهگی کنند".
در همین حال سیدمحمد ابراهیم خیل جنرال قنسول افغانستان در ایالت خیبر پشتون خواه گفت: "ما با مقامهای پاکستان و نیز کمیشنری سازمان ملل متحد در تماس هستیم و آنان برای ما گفتهاند که بربنیاد توافقنامهی سه جانبه پناهجویان افغان میتوانند تا پایان سال ۲۰۱۵ میلادی حق بود و باش را در این کشور داشته باشند".
بربنیاد آمارهای کمیشنری سازمان ملل متحد هم اکنون در حدود ۳میلیون افغان در پاکستان پناهنده هستند که از این میان تنها در حدود یک ونیم میلیون تن آن ثبت دولت پاکستان هستند.
لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/3210